Wereldtitel voor Helderse bibliotheek [video]

In School 7© Archieffoto George Stoekenbroek

Petra Bies
Den Helder

De Helderse bibliotheek School 7 heeft in Maleisië de wereldtitel voor nieuwe en vernieuwende openbare bibliotheken gepakt. De hoofdvestiging van KopGroep Bibliotheken werd vorig jaar al Beste Bieb van Nederland.

De vakjury maakte de uitslag dinsdag om 6 uur bekend tijdens een mondiaal bibliotheekcongres in Kuala Lumpur.

,,Fantastisch, we kunnen het gewoon niet geloven’’, aldus pr-vrouw Anita Ruder, die samen met bibliotheekdirecteur Jacinta Krimp en twee andere bibliotheekmedewerkers de uitreiking bijwoonde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aan de prijs is een geldbedrag van omgerekend 4343 euro verbonden. Daarvan wordt nieuw materiaal voor de jeugdafdeling in School 7 gekocht.

School 7, vorig jaar uitgeroepen tot Beste Bieb van Nederland, werd samen met bibliotheken uit Noorwegen, Singapore, de VS en Brazilië genomineerd voor de award. De prijs is bedoeld voor recent opgeleverde openbare bibliotheken die uitblinken qua architectuur, duurzaamheid, samenwerking met andere partijen, betrokkenheid bij de samenleving en digitale ontwikkelingen.

Lees ook: Helemaal overdonderd na pakken internationale bibliotheekprijs

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.