Inbrekers klemgereden in Zuid-Scharwoude na achtervolging

1/2
Zuid-Scharwoude

Twee van woninginbraak verdachte personen zijn woensdagmiddag, na een achtervolging door de politie, klemgereden op de Korteweide in Zuid-Scharwoude. Het gaat om een 33-jarige vrouw en een 31-jarige man uit Heerhugowaard. De inbraak vond rond 14.15 uur plaats in Waarland.

De bijrijdster werd na het klemrijden direct aangehouden. De bestuurder sloeg echter nadat het voertuig was klemgereden te voet op de vlucht. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden op de Langeweide in Zuid-Scharwoude.

De politie ging achter de verdachten na een melding van een woninginbraak in Waarland waar het tweetal op heterdaad betrapt zou zijn door een getuige. Deze getuige had de inbrekers weggejaagd en het kenteken van de auto waar het duo in stapte doorgegeven aan de politie. In Heerhugowaard merkte de politie de auto op van de verdachten.

Toen de verdachte bestuurder doorkreeg dat de politie achter hem reed, verhoogde hij zijn snelheid en probeerde de politie af te schudden. Via Langedijk werd het voertuig uiteindelijk in Zuid-Scharwoude klemgereden.

In de auto vond de politie spullen die vermoedelijk bij de inbraak zijn buitgemaakt. Verder troffen agenten inbrekerswerktuigen aan.

Foto’s: politie

Meer nieuws uit Alkmaar

Lees hier de digitale editieVolg ons