’Voorzichtig zijn na vondst spijkerplanken’

Robert Jan van der Woud
Purmerend

De gemeente Purmerend raadt bezoekers van het Beusebos in de kom van de A7 aan om de komende tijd voorzichtig te zijn. Dit weekeinde werden er door motorcrossers spijkermatten in het gebied aangetroffen, kennelijk bedoeld om banden stuk te maken.

Er bestaat al langere tijd onvrede onder natuurvrienden over de manier waarop jongeren met brommers en motoren in het Beusebos rondcrossen. Volgens de actiegroep Vrienden van het Beusebos wordt het natuurgebied daardoor stelselmatig vernield.

Dit weekeinde raakte een crosser bijna gewond toen hij vlak naast een plank viel waarin spijkers en schroeven zaten. Inmiddels zijn er zes van dergelijke planken gevonden in het gebied.

De gemeente Purmerend is inmiddels op de hoogte. ,,De politie heeft ons geïnformeerd dat er in het Kom A7-gebied gevaarlijke planken met schroeven zijn aangetroffen’’, reageert burgemeester Don Bijl. ,,We kunnen ons voorstellen dat de schrik er goed inzit bij de jongens die de planken aantroffen.’’ Daarom wil de gemeente bezoekers van het gebied op het hart drukken om voorzichtig te zijn. ,,Ook controleren onze medewerkers het gebied. En als iemand tips heeft of iets verdachts heeft gezien, vragen we diegene dit te melden bij de politie.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.