Pools en Hetteling gaan op voor hattrick in Wognum

Evison was in 2016 de beste van alle 24 deelnemers in Wognum.© Archieffoto

Wognum

In de Dorpsstraat in Assendelft gaat het nieuwe kortebaanseizoen zaterdag van start. Volgende week vrijdag strijken de dravers neer in Wognum voor de tweede wedstrijd van het seizoen. Het is de eerste van de in totaal vier kortebaanwedstrijden die op West-Fries bodem worden gehouden.

Pikeur Ruud Pools en trainer Cees Hetteling kunnen tijdens de 53e editie van ’Wognum’ voor de derde keer op rij zegevieren in de Kerkstraat. Vorig jaar schreven zij de wedstrijd op hun naam met Quiz de Ginai en in 2016 was hun Evison de beste van alle paarden aan de start.

Voor Quiz de Ginai betekende de overwinning in Wognum het begin van het einde van zijn carrière. Met de gewonnen finale tegen Dutch Buitenzorg immers passeerde de Fransman de winsomgrens van 12.000 euro. Hierdoor moest hij nadien met een leerlingpikeur of een handicap van vijf meter aan de bak. Het bleek een te grote handicap en aan het einde van het seizoen besloten de trainer en eigenaar om de toen dertienjarige ruin uit het wedstrijdcircuit terug te trekken.

Evison, de winnaar van 2016, is nog wel in het kortebaancircuit actief. De Zweed kan uitstekend uit de voeten op de klinkers van de Kerkstraat, maar staat eveneens met een starthandicap van vijf meter voor een pittige klus. Mogelijk dat andere paarden uit de stal van Hetteling de trainer uit Groenveld ook succes kunnen bieden. Columbine Lep, de nummer vier van 2017, is een van de trouwste deelnemers op de kortebaan. Daarnaast heeft hij met Ariana Trojborg, Dancing Noble, Et Voila Miss en Verseau Blue vier nieuwkomers in de gelederen.

De Stichting Kortebaandraverij Wognum biedt plaats aan maximaal 24 deelnemers. Welke paarden er daadwerkelijk aan de start verschijnen wordt volgende week dinsdag bekend. Op de wedstrijddag valt de eerste start om 13.30 uur.

De vier kortebaanwedstrijden op West-Friese bodem: vrijdag 11 mei Wognum (Kerkstraat), dinsdag 22 mei Venhuizen (Westerbuurt), maandag 17 september Medemblik (Nieuwstraat) en donderdag 20 september Enkhuizen (Paktuinen).

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen