Hoorn hangt camera’s in Kersenboogerd

Eric Molenaar
Hoorn

Eind deze week worden twee mobiele camera’s geïnstalleerd voor extra toezicht in het centrumgebied van de wijk Kersenboogerd. Een camera komt op het Betje Wolffplein, de andere aan de achterkant van de Vomar, gericht op de in- en uitgang daar.

Het cameratoezicht is bedoeld om te zorgen dat mensen op en rond het Betje Wolffplein zich veiliger voelen.

De camerabeelden worden bekeken in een centrale in Alkmaar. Als (beginnende) incidenten worden waargenomen kan de politie snel reageren. Naast de camera’s blijft ook het extra toezicht van politie en gemeente van kracht.

De camera’s blijven tot 31 mei hangen. Eventueel kan de burgemeester het nog verlengen. Uiteindelijk wil de gemeente in het centrum vaste camera’s, net als in de binnenstad.

Het extra cameratoezicht is één van de acties uit het programma ‘Kansen voor de Kersenboogerd’. Binnen dit programma zet de gemeente zich ervoor in dat iedereen zonder problemen fijn en veilig kan wonen, werken en leven in deze wijk. Het belangrijkste doel is om de leefbaarheid en sociale samenhang in delen van de wijk te verbeteren. Het gaat dan onder meer om wonen, zorg, veiligheid, ouderen, eenzaamheid, jeugd, scholen en sport. Daarnaast kijkt de gemeente samen met betrokken organisaties ook naar bijvoorbeeld huurwoningen, werkgelegenheid, winkels en voorzieningen.

De Kersenboogerd is een wijk met veel groen, ruimte, voorzieningen als een station, een winkelcentrum, bibliotheek en een wijkcentrum. De wijk telt 22.000 inwoners. Behalve hen betrekt de gemeente ook ondernemers, scholen, stichtingen en andere betrokkenen nauw bij het programma. Na succesvolle inloopavonden en sessies in de bibliotheek zijn er maar liefst 450 aandachtspunten opgehaald. Samen met de klankbordgroep bekijkt de gemeente of dit inderdaad de onderwerpen zijn die er in de wijk leven en welke onderwerpen prioriteit hebben om aan te pakken.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen