Zonnecentrale Nuon Velsen-Noord klaar in september

Susanne Moerkerk
Velsen-Noord

Nuon Vattenfall is begonnen met de aanleg van het zonnepark in Velsen-Noord.

Het park moet ongeveer 7300 panelen gaan tellen en wordt aangesloten op de stroomleveringsinstallatie van de Nuoncentrale in Velsen-Noord. Dinsdag 17 juli werd het eerste paneel gelegd.

Vanaf september moet het park operationeel zijn en stroom gaan leveren aan het net. De panelen zijn goed voor ongeveer 2,3 MegaWatt, wat gelijk staat aan het verbruik van ongeveer zevenhonderd huishoudens.

Het zonnepark is deels gefinancierd door particulieren en omwonenden, zij legden samen ongeveer een miljoen euro in. Dat is de helft van het te investeren bedrag voor het Velsense zonnepark.

Het is de eerste keer dat Nuon op deze manier een zonnepark financiert. Het zonnepanelenveld in Velsen-Noord is onderdeel van een groter project rondom de plaatsing van zonnepanelen van de energieleverancier.

In de Eemshaven wordt binnenkort gestart met de aanleg van een park met 17.700 panelen (goed voor 5,7 MegaWatt) en in het najaar wordt in Amsterdam bij de Hemweg gestart met de bouw van een zonnepanelenpark van 7600 panelen.

Het gehele zonneparkenproject van Vattenfall is een investeringsplan van 100 miljoen euro in zonne-energie.

Waar mogelijk worden deze gebouwd nabij bestaande centrales van Nuon Vattenfall zodat de parken gebruik kunnen maken van de bestaande netaansluitingen en de grond bij de centrale.

Hierdoor kunnen de projecten sneller ontwikkeld worden dan als er infrastructuur aangelegd en grond aangekocht moet worden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.