’Vermiste’ catamaranzeiler meldt zich

’Vermiste’ catamaranzeiler meldt zich
De catamaran zoals die werd aangetroffen tussen Schellinkhout en Wijdenes.
© Foto Reddingstation Wijdenes
Wijdenes

De vermiste catamaranzeiler naar wie donderdag met man en macht is gezocht, heeft zich gemeld bij de Kustwacht. De man was op het IJsselmeer in problemen gekomen en had zijn vaartuig verlaten.

De gele catamaran werd donderdagochtend aangetroffen op de stenen van de dijk tussen Wijdenes en Schellinkhout. Omdat er geen opvarenden te bekennen waren, maar het er wel naar uitzag dat er recent met het ding gevaren was, werd er groot alarm geslagen. Met vliegtuig, helikopter en verschillende reddingsboten werd het Markermeer afgespeurd, zonder resultaat.

Twitterberichten van de Kustwacht in Den Helder leidden ertoe dat de vorige eigenaar van de catamaran zich meldde. Deze wist aan wie hij het vaartuig had verkocht. Toen de politie ’s mans nummer belde, werd er echter niet opgenomen. Omdat het om een zaak van leven of dood kon gaan, werd zijn telefoon uitgepeild en toen bleek hij zich in de regio Amsterdam te bevinden.

Uiteindelijk meldde hij zichzelf bij de kustwacht. ,,Hij heeft zijn excuses gemaakt’’, aldus een woordvoerder. ,,Het zat hem tijdens het zeilen tegen en toen heeft hij besloten zijn vaartuig aan de kant te leggen en het later op te halen. Met alle gevolgen van dien. Daarvan was hij zich niet bewust geweest.’’

De kosten van de actie worden niet op de man verhaald. ,,Daar zijn afspraken over’’, aldus de woordvoerder van de Kustwacht. ,,We zijn er om mensen te redden en dat doen we dus. Als we niets doen bij zo’n melding en het blijkt wel mis te zijn, dan is het ook niet goed natuurlijk.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen