Kritiek op plek brievenbus in wijk Willis

© Archieffoto

Ron Amesz
Krommenie

Voor J. Wanders uit Krommenie is het volstrekt onlogisch waarom PostNL in de wijk Willis de brievenbus aan de Zonnebaars weghaalt en die aan het Schrijvertje laat staan.

Want de Zonnebaars is een centrale plek in de wijk, terwijl het Schrijvertje geografisch gezien veel meer afgelegen ligt.

PostNL haalt de komende weken in Zaanstad 53 brievenbussen weg omdat landelijk minder post verstuurd wordt, waardoor sommige brievenbussen (te) weinig gebruikt worden. Het netwerk aan brievenbussen wordt daarom uitgedund.

In een brief aan PostNL herinnert Krommenieër Wanders het postbedrijf eraan dat de wijk Willis in drie segmenten is gebouwd en dat de brievenbus die vanaf 8 september in de wijk overblijft ‘het verst van alle woningen verwijderd is’. Terwijl de locatie Zonnebaars (bij de bushalte) centraler ligt voor de bewoners.

Woordvoerster Tessa de Jong van PostNL reageert dat de betreffende brief nog niet binnen is. Maar ze geeft aan dat de locatie op aangeven van de briefschrijver nogmaals kan worden bekeken, en dat de locatie op basis van een nieuwe afweging kan worden gewijzigd. Wanders zal van een besluit persoonlijk op de hoogte worden gesteld. Overigens kan iedereen die vindt dat PostNL een verkeerde locatiekeuze heeft gemaakt bezwaar aantekenen.

Lees ook: Alle brievenbussen die blijven in Zaanstad

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.