Het gele pad naar parkeerterrein Marktplein Wormerveer

De nieuwe verkeerssituatie vanaf de Krommenieërweg gezien.

De nieuwe verkeerssituatie vanaf de Krommenieërweg gezien.© foto hmc

Dorien Knijnenberg
Wormerveer

Autoverkeer naar het parkeerterrein op het Marktplein in Wormerveer moet een pad met gele klinkers volgen. Deze nieuwe toegangsweg is onlangs geopend om het deel van de Krommenieërweg, tussen de winkels en de parkeerplaats te ontlasten.

Het pad ligt tegenover kledingreparatiewinkel de Gouden Naald aan de Krommenieërweg. Op de weg zijn verkeersdrempels gemaakt, waardoor een gelijkwaardige T-splitsing is ontstaan.

De gemeente wilde de verkeerssituatie veranderen om de doorstroming van het plein te verbeteren. Ook moesten de parkeerplaatsen beter bereikbaar worden op woensdag, de dag dat er markt is. Een gemeentewoordvoerder vertelt dat Zaanstad de markt naar de winkels wil opschuiven.

Het deel van de Krommenieërweg dat tussen het parkeerterrein en de winkels loopt, blijft in gebruik. Voorheen was deze weg de enige manier om op het parkeerterrein te komen. Auto’s moesten bij bakkerij Brakenhoff afslaan. Een onoverzichtelijk punt, vanwege de bebouwing op die plek. De weg vormt eveneens een doorgaande route naar de Westerstraat en de Lindenlaan.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.