Klopjacht leidt naar meerdere gestolen motoren in Krommenie

1 / 2
Internetredactie
KROMMENIE

Een grote klopjacht naar een motordief heeft in de nacht van zondag op maandag geleid naar de vondst van meerdere gestolen motoren in Krommenie.

De politie kwam af op een melding van een gestolen motor op de N203 ter hoogte van Zaandijk. Agenten zagen de motor even verderop rijden door Krommenie. Na het negeren van een stopteken, werd de achtervolging ingezet.

Even leek het erop dat de verdachte de politie was ontvlucht. Later werd de gestolen motor teruggevonden op de Serooskerkestraat.

In de zoektocht naar de verdachte, waarbij een hondengeleider werd ingezet, werd Krommenie korte tijd hermetisch afgesloten. De politiehond heeft het spoor vanaf de achtergelaten motor gevolgd en vond de verdachte uiteindelijk in een bosschage.

De 28-jarige man uit Krommenie werd, na nog een korte achtervolging, uiteindelijk in de boeien geslagen. Na een korte zoektocht in de omgeving werd er nog een verdachte aangehouden, een 25-jarige man, ook uit Krommenie.

Na onderzoek in de omgeving zijn er meerdere gestolen motoren gevonden. Het tweetal zit vast op het politiebureau in Zaandijk op verdenking van heling van motoren.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.