267 nieuwe huurwoningen Hoorn medio 2020 klaar

267 nieuwe huurwoningen Hoorn medio 2020 klaar
Impressie van een van de blokken met sociale huurwoningen die aan de Siriusstraat komen.
© Heren 5 Architecten
Hoorn

Woningcorporatie Intermaris gaat aan de Siriusstraat 267 huurwoningen bouwen.

Die komen op de plek van vier portiekflats, waarvan twee al zijn gesloopt en twee vanaf oktober worden afgebroken.

De bouw start begin volgend jaar en de woningen zijn halverwege 2020 klaar.

Dat betekent dat de bouw weliswaar een half jaar later start dan de bedoeling was, maar dat die vertraging kan worden ingelopen.

Intermaris heeft het besluit vrijdagmiddag bekend gemaakt aan bewonerscommissie MCulti, de overkoepelende huurdersvereniging De Boog en de beheerder van Facebookgroep Siriusstraat Hoorn.

Slokker Bouwgroep zal de woningen bouwen. Architecten M3H en Heren5 hebben de ontwerpen gemaakt. Het gaat om ’toekomstbestendige’ woningen met twee, drie en vier kamers. Volgens de woningcorporatie, die hierin samenwerkt met de gemeente Hoorn, zijn in de afgelopen maanden vernieuwende oplossingen gevonden voor de snel stijgende bouwkosten en de uitdaging om ’gasloos’ te bouwen.

De bouw gaat straks in één stroom door, zodat verloren tijd wordt ingehaald. Hierdoor kunnen de eerste woningen medio 2020 worden opgeleverd, zoals de huidige bewoners van de Siriusstraat eerder al was voorgehouden. Ruim een week geleden stelden twee gemeenteraadsfracties, HOP en HSP, het college van B en W vragen over de stand van zaken, omdat ze zich zorgen maakten over de vertraging.

De eerste twee flats van de Siriusstraat zijn al gesloopt. De grond hiervan ligt al een tijdje braak, maar dat was volgens Intermaris al voorzien, omdat de gemeente en nutsbedrijven nieuwe voorzieningen moeten aanleggen en het bestaande riool wordt vervangen in verband met de nieuwbouw.

De vaste bewoners van de tweede fase, flat drie en vier, zijn inmiddels bijna allemaal verhuisd. Op 1 oktober van dit jaar zijn de flats leeg. Daarna kan de voorbereiding van de sloop van deze flats starten, aldus Intermaris.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons