Spire uit Hoogwoud hoopt op nieuw clubgebouw

Ontwerp voor het nieuwe Spire-gebouw.© Illustratie Breddels Architecten

Martin Menger
Opmeer

De West-Friese Hockey Club Spire is dringend toe aan een nieuw clubgebouw. De hoop is dat de gemeente ook subsidie wil geven.

Voorzitter Gerard Welling was naar de gemeenteraad gekomen om daar de zaak van de club uit Hoogwoud te bepleiten. De vereniging heeft de speelvelden op De Weijver, en de plek van samenkomst - met de kantine - is een verouderd gebouwtje. En dat onderkomen is bepaald geen visitekaartje, aldus Welling.

Het is verouderd, vervallen en kost de club veel geld om te verwarmen. Tijd voor nieuwbouw dus, zij het dat de vereniging dat volledige bedrag onmogelijk zelf kan ophoesten. ,,Een nieuw clubhuis is van toegevoegde waarde voor onze sport en voor de gemeente”, beklemtoonde de voorzitter. ,,Daarnaast is Spire een stabiele club, die intussen tweehonderd actieve leden heeft, waarvan een erg groot deel ook als vrijwilliger een grote rol speelt.”

Sterker nog, Spire heeft onder de Opmeerse bevolking twee procent aan zich weten te binden als (spelend) lid. ,,En dan sla je geen slecht figuur, als je weet dat geen andere hockeyclub in de wijde omtrek dat percentage haalt.”

Voor de bouw van het gedeelte met kleedkamers komt Spire in aanmerking voor subsidie. De vereniging schat dat er voor ruim drie ton moet worden geïnvesteerd. Uiteindelijk betekent dit dat Spire zelf anderhalve ton moet investeren. ,,Maar wie weet kan er vanuit de gemeente wel iets ruimhartiger naar ons worden gekeken”, voegde de voorzitter er nog hoopvol aan toe.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen