Texelse horecapolsbandjes voor jeugd in gevaar

Texelse horecapolsbandjes voor jeugd in gevaar
© Archieffoto
De Koog

De horecapolsbandjes voor de jeugd in De Koog komen in gevaar nu de gemeente Texel geen financiële bijdrage meer wil leveren.

De gekleurde bandjes maken het sinds 2016 voor de horeca makkelijk om te zien wie oud genoeg is om binnen te mogen komen en alcohol te drinken. Ze worden centraal verstrekt door medewerkers met apparatuur om identificatiepasjes te controleren.

Volgens Arnold ’Kets’ Kaercher kan de Koger horeca het systeem, dat 12.000 euro per jaar kost, niet alleen betalen. ,,Zonder bandjes zullen de cafés geen 16- en 17-jarigen meer binnenlaten, want per glas alcohol dat je hen schenkt, krijg je 1300 euro boete’’, waarschuwde hij deze week de raadscommissie.

,,Iedereen is enthousiast over het bandjesproject. Maar als het stopt, kan de jeugd nergens meer naar binnen. Dan zie je 16-jarigen met drank het bos in gaan. Beveiligers moeten dronken jongelui op straat controleren en dat levert oorlog op. Dit is ook de verantwoordelijkheid van de gemeente’’, aldus Kaercher. Hij hoopt dat er alsnog een oplossing komt.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons