Dertig maanden cel geëist voor ernstig geweld bij diefstal scooter

Assendelft

Tegen een 18-jarige man uit Wijdenes is maandag voor de rechtbank van Schiphol dertig maanden cel geëist, waarvan acht voorwaardelijk. De man staat terecht voor de diefstal van een motor in Heemskerk en een scooter in Assendelft. Bij de laatstgenoemde raakte een 41-jarige man uit Assendelft ernstig gewond.

De Wijdenesser ging een proefrit maken op de scooter, maar de 41-jarige verkoper vertrouwde het niet en zag een paar straten verderop de man met nog een ander de scooter in een gesloten aanhanger laden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De scootereigenaar liep naar de twee toe, waarop de auto op hem kwam afrijden en hij op de vluchtende auto moest springen. Hij belandde op het dak en moest zich uiteindelijk van de rijdende auto af laten vallen. Het slachtoffer moest met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Officier van Justitie eiste ook een rijverbod van dertig maanden. Ze wil bovendien dat de verdachte na de uitspraak over twee weken direct weer de cel in gaat. En dat hij tijdens zijn proeftijd een enkelband krijgt, verplicht aan zijn gedrag gaat werken en zes maanden een locatieverbod krijgt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.