Verloedering aanpakken op Dokter Schuitstraat Beverwijk

In de woning op Dokter Schuitstraat 39 zit nu antikraak.© Foto Heleen Vink

Annemiek Jansen
Beverwijk

De fractie van Vrij heeft het college van Beverwijk vragen gesteld over de verloederde woningen aan Dokter Schuitstraat en Kees Delfsweg in Beverwijk. De huizen zijn van dezelfde eigenaar.

Steunfractielid Puck Witte stelde in december vorig jaar - in de vorige raadsperiode - als onafhankelijk raadslid al vragen over de verwaarloosde panden. Zij en Vrij-fractievoorzitter Kelly Uiterwijk zien sinds de beantwoording begin januari geen verbetering in de situatie: ,,Wij vinden dit onwenselijk voor het straatbeeld en de volksgezondheid.’’

Ze vragen het college wat er sinds begin januari is gebeurd en wat er nog gaat gebeuren. De fractie wijst erop dat sinds juli vorig jaar een artikel is toegevoegd aan de gemeentewet waarmee woonoverlast specifiek kan worden aangepakt. ,,Is het college met Vrij van mening dat er nu doorgepakt moet worden in de aanpak van de verloedering?’’, vragen Uiterwijk en Witte. En: ,,Is het college bereid om alle mogelijke middelen te hanteren om de verloedering van deze panden een halt toe te roepen?”

De buurtbewoners van Dokter Schuitstraat 39 waar het probleem zich al jaren afspeelt, zijn het inmiddels helemaal zat. De in de provincie Groningen woonachtige eigenaar belooft van alles, maar doet vervolgens niets.

De gemeente kan de verloedering van een woning aanpakken, maar moet daarop wel beleid maken. In Dordrecht is dat bijvoorbeeld gebeurd.

Lees meer in Dagblad Kennemerland van woensdag 1 augustus

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.