’Voldoende vertrouwen tussen VVD en Beter voor Den Helder voor coalitie’

Stadhuis Den Helder.© Archieffoto: George Stoekenbroek

Michiel Snik
Den Helder

Er is volgens de formateurs Kees Boelema Robertus en Hans Huibers voldoende vertrouwen tussen de VVD en Beter voor Den Helder om met deze partijen verder te praten over een nieuwe coalitie in Den Helder.

De formateurs hebben de individuele gesprekken met de beoogde collegepartners afgerond, zo melden zij in een persbericht.

,,Daarnaast heeft nog een afzonderlijk gesprek tussen VVD en Beter voor Den Helder plaatsgevonden. Doelstelling van deze gesprekken was om vast te stellen of er voldoende vertrouwen is om met de inhoudelijke besprekingen aan te vangen’’, aldus Boelema Robertu en Huibers

De formateurs stellen vast dat deze basis nu voldoende aanwezig is, zo laat de gemeente weten in het persbericht dat namens het tweetal zaterdag is verstuurd. Beter voor Den Helder had voor de verkiezingen steeds nadrukkelijk gemeld niet met de VVD en D66 in een coalitie te willen zitten.

Komende woensdag, 23 mei, komen de zeven partijen bijeen om de inhoudelijke thema’s van een akkoord vast te stellen. Donderdag en vrijdag zullen inhoudelijke besprekingen over deze thema’s plaatsvinden, zo is de planning. De formateurs melden te hopen voor eind mei de contouren van een akkoord te kunnen opstellen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.