Recencie: Gouden Zeevangsfanfare laat Kaisa Schoute schitteren in bugelsolo

Zeevangsfanfare bestaat vijftig jaar. De aftrap van het jubileumjaar was zaterdag met een gezamenlijk concert met fanfarekorps Wilhelmina uit Volendam.

De Zeevangsfanfare heeft sinds drie maanden met Arie Willem Schouten een nieuwe dirigent, maar orkestleden en dirigent blijken in die korte tijd al goed op elkaar afgestemd. Afgaande op de beheerste dynamiek die kan uitmonden in mooi opgebouwde climaxen, zoals in de openingstune van ’The Game of Thrones’.

Het orkest kan het ook klein houden, blijkens de uitvoering van Kyteman’s ’Sorry’. De prachtige bugelsolo kwam daarmee volledig tot zijn recht. Solist was Kaisa Schoute. Zij was tijdens het concert prominent aanwezig. Samen met slagwerker Tijs Dekker mocht zij een erespeldje in ontvangst nemen voor hun beider lidmaatschap van 12,5 jaar. Ook was zij een vaardige ladyspeaker en trad zij tijdens een van de twee pauzes samen met Dionne Seitner op als zangeres van het vocaal duo Blue Ivory in fraaie duetten.

Fanfarecorps Wilhelmina onder leiding van Pieter Koster gaf een gedegen concert met als sterke opening een uitvoerige fantasie rond ’Rule Brittania’. Ook Wilhelmina had een opmerkelijke soliste. De veertienjarige Anne Tol bracht Adèle’s ’Hello’ met een ongelooflijke intensiteit. Met als stemcoach Carola Smit is zij zonder meer de zoveelste muzikale belofte uit Volendam.

Tot slot traden beide orkesten samen op. Vooral de medley ’Flower Power’ samengesteld uit songs over vriendschap was een regelrechte uitsmijter.

Het Oosthuizer orkest viert zijn jubileum in juli met het Amerikaanse jeugdorkest The Blue Lake International Band.

Meer nieuws uit Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons