Ruim baan voor Dirkshorn-Zuid

1/2
Dirkshorn

Mensen die in een groter huis willen wonen, komen straks sneller aan hun trekken in Dirkshorn. Dinsdag tekenden de gemeente Schagen en betrokken partijen een overeenkomst voor een particulier woningbouwproject met 21 vrijliggende kavels.

De bedoeling is dat er, parallel aan de Apollostraat, een U-weg komt die begint en eindigt ter hoogte van de Oosterdijk 13A. De geluidswal die tegen de N245 aan ligt, wordt verlengd in de breedte van het nieuwe woongebied.

Dit voorjaar publiceert de gemeente een voorontwerp. Wethouder Jelle Beemsterboer wil vervolgens het dorp in gaan om omwonenden verder te informeren over de plannen voor ’Dirkshorn-Zuid’. Eind 2018 kan er mogelijk gebouwd worden.

De oppervlakten van de kavels variëren van vijfhonderd tot duizend vierkante meter, met een enkele uitschieter. Er is bewust gekozen voor kavels die voor veel inwoners van Dirkshorn een vervolgstap kunnen betekenen. Brian Bing, een van de initiatiefnemers van de plannen, heeft het project ’Duurzaam Droomhuis Dirkshorn’ gedoopt.

Rekening houden

Bing is voorafgaand aan het tekenen van de overeenkomst, waarmee de gemeente toestemming geeft om de plannen uit te werken, langs de deuren gegaan.

,,Om te voorkomen dat er ’ineens’ 21 huizen staan. Je wilt zoveel mogelijk met anderen rekening houden om dit project voor iedereen tot een succes te maken”, vertelt hij.

Combinatie

Nico Hoedjes, makelaar van H3 Landelijk Vastgoed, begeleidt de initiatiefnemers. Hij noemt het project een combinatie van behoefte en een invulling geven die past bij het dorp. ,,Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten op de bestaande wijk in Dirkshorn, die nu eindigt bij de Apollostraat.”

Samenvoeging

De volledige uitvoering van het project is in handen van Bing en de familie Ruijter uit Warmenhuizen.

Zij hebben in overleg met de gemeente Schagen twee locaties, die hun eigendom waren, geruild tegen de grond in Dirkshorn.

Bing is bekend als eigenaar van een Koi- en Vijvercentrum aan de Woudmeerweg in Dirkshorn. De familie Ruijter heeft een melkveehouderijbedrijf aan de Moorsmeer in Warmenhuizen.

De gemeente had aangegeven de grond in Dirkshorn het liefst niet zelf te ontwikkelen, maar wel open te staan voor particuliere initiatieven. Daar stapten beide families in.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons