Familieruzie Medemblik werd op straat uitgevochten

Ron Ranzijn
Alkmaar

,,Het liefst zou ik je kankerhoofd aan puin trappen. Het liefst zou ik een heel magazijn op je leeg schieten.’’ Deze bedreigingen had S. N. (24) uit Medemblik op 18 maart via Whatsapp naar zijn oom gestuurd.

Het ging om een al langer spelende familieruzie, waarbij N. en zijn moeder met de oom overhoop lagen. Dit bleek tijdens de behandeling van de zaak in de Alkmaarse rechtbank.

Excuses

Kort na het versturen van de berichten was N. met zijn moeder bij zijn oom langsgegaan. Hij zei dat hij op initiatief van zijn vader excuses wilde gaan aanbieden. De oom was naar buiten gekomen en er vielen midden op straat over en weer klappen. Beide partijen beschuldigden elkaar ervan dat ze begonnen waren met slaan. Voor de opgetrommelde politie was het niet duidelijk wie van de twee kemphanen het gelijk aan zijn zijde had.

Vrijspraak

Dat leidde in de rechtbank in het geval van N. tot een vrijspraak van mishandeling. Advocate S. van den Berg verzocht de politierechter haar cliënt ook vrij te spreken van bedreiging, omdat hij slechts een wens had uitgesproken. Hij had niet gezegd dat hij het daadwerkelijk ging doen.

Rechter S. Angenent-Bakker vond de uitingen wel degelijk bedreigend van aard. N. werd veroordeeld tot een boete van 250 euro. De Medemblikker liet de rechters weten dat hij kort geleden het conflict met zijn oom had bijgelegd.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen