Bus met fans AZ aangehouden op A16

ROTTERDAM

Op de snelweg A16 is zondag een bus met supporters van AZ tegengehouden omdat er uit het voertuig blikjes bier werden gegooid. De politie heeft twee mensen aangehouden. De bus was op weg terug naar Alkmaar vanuit Rotterdam, waar AZ in de bekerfinale met 3-0 verloor van Feyenoord.

Een voorbijganger heeft het over 10 ME-busjes die een van de supportersbussen hadden omsingeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De politie heeft rond het duel nog 27 arrestaties verricht. De meeste aanhoudingen waren bij De Kuip. Mensen werden opgepakt voor onder meer het in bezit hebben van vuurwerk, belediging en openbare dronkenschap.

De politie heeft rond het duel zo'n veertig arrestaties verricht. De meeste aanhoudingen waren bij De Kuip. Mensen werden opgepakt voor onder meer het in bezit hebben van vuurwerk, voor belediging en openbare dronkenschap.

Veel mensen zijn in de loop van de avond naar huis teruggekeerd. Volgens de politie was de sfeer in de stad gezellig. In het centrum van Rotterdam was het druk, maar veel rustiger dan tijdens de beslissende wedstrijd om het kampioenschap in 2017. Rond 22.30 uur werd het in het centrum weer langzaam rustiger. De politie spreekt dan ook van een viering zonder grote problemen.

Lees ook: AZ niet opgewassen tegen Feyenoord in bekerfinale

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen