Fietsen voor Surinaams kinderhuis van Schagen naar Edam

Fietsen voor Surinaams kinderhuis van Schagen naar Edam
De sponsortocht vorig jaar.
© Eigen foto
Schagen

De fanatieke fietsers die op 2 juni weer honderd kilometer bij elkaar trappen voor kinderhuis Samuel in Paramaribo kunnen nog medestanders gebruiken.

Vorig jaar werd de jaarlijkse sponsorfietstocht voor de 25ste keer gehouden. Toen deden iets meer dan honderd fietsers mee en ging de tocht vanuit Schagen naar Texel. Die rit leverde bijna tien mille op.

Tot nu toe hebben zich ruim vijftig fietsers gemeld voor de tocht die op 2 juni vanuit Schagen dit keer naar Edam gaat. ,,We hopen weer op zo’n honderd deelnemers’’, zegt woordvoerder Mark Helmig van de sponsorfietstocht.

Net als in voorgaande jaren wordt de tocht begeleid door de politie en gaat over normale wegen. De deelnemers moeten wel goede benen hebben, want de snelheid is zo’n 25 kilometer per uur.

,,Het is een sportieve toertocht’’, verduidelijkt Helmig. ,,Maar mensen met een racefiets die een beetje kunnen trappen moeten dat kunnen volhouden. En mochten er problemen zijn, er rijdt een bezemwagen mee.’’

Mensen met een elektrische fiets worden overigens niet toegelaten. ,,Het moet immers wel een sportieve prestatie blijven voor Samuel’’, zegt Helmig.

Meedoen aan de tocht kost minimaal vijftien euro, dat is inclusief drinken en broodjes. De organisatie hoopt uiteraard dat de deelnemers meer inleggen voor Samuel.

Meer informatie en deelname: www.sponsorfietstocht.nl

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons