Verdachte schietpartij Zandvoort nog spoorloos

Politie na schietpartij in Zandvoort.© Archief

Annalaura Molducci
Zandvoort

De verdachte van een schietpartij dinsdagavond om tien over zeven in de Oranjestraat in Zandvoort is nog spoorloos. Een 24-jarige Haarlemmer die door schoten gewond raakte, ligt nog steeds in een ziekenhuis.

Dat laat de politie woensdag weten. Het slachtoffer was volgens de politie dinsdagavond nog aanspreekbaar. Hij wordt verder verhoord.

Lees hier: Gewonde bij schietincident in Zandvoort, vluchtauto gevonden in Aerdenhout

Volgens de politiewoordvoerder is er dinsdagavond uren gezocht naar de dader die zijn witte bestelbus in de Teding van Berkhoutlaan in Aerdenhout onbeheerd achterliet. De buurt was deels afgezet door agenten.

Bij de wijk waar de bestelbus stond werden politielinten gespannen en voorbijgangers en bewoners werden ondervraagd. Agenten keken daarbij constant op hun smartphone om contact te houden met de meldkamer.

Ook zette de meldkamer van de politie een helikopter in die geruime tijd boven Aerdenhout en omgeving zocht naar sporen van de dader. Echter zonder resultaat.

Volgens de politiewoordvoerder wordt er daarom een dringend beroep gedaan op getuigen die iets hebben gezien. Waarschijnlijk wordt er verder in de buurt aangebeld bij omwonenden om te vragen of ze iets hebben gezien en worden er mogelijk flyers uitgedeeld.

,,Dat doen we meestal, want we willen de dader pakken.”

Over de dader kan de politie niet zoveel zeggen. Volgens de woordvoerder stond de bestelbus niet als gestolen geregistreerd. Het wapen waarmee is geschoten, is nog niet boven water. ,,Dat is allemaal onderwerp van onderzoek.”

In de buurt van de Dekamarkt in Zandvoort hangt een camera. ,,Die beelden gaan we nog bekijken en mogelijk ook andere beelden”, aldus de woordvoerder. Ook wordt de link tussen dader en slachtoffer onderzocht.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen