Eigenaar snackbar na overval: ’Ik ben woest door die twee kneuzen’

Snackbar Family was na de overval gesloten.
© Foto HMC
Oostzaan

„Ik heb me wel eens beter gevoeld”, zegt Jeroen Kuys een dag na de overval. Op donderdagavond is zijn snackbar Family in Oostzaan overvallen.

Eigenaar Jeroen Kuys vertelt wat er gebeurd is. „Om kwart voor zeven op donderdagavond komen twee grappenmakers binnen. Eentje blijft bij de deur staan, de ander loopt met een vuurwapen naar binnen en roept dat iedereen op de grond moet liggen. Er waren gezinnen met kinderen aan tafel aan het eten, die moesten op de grond. Het personeel, met de bezorgers erbij waren ze met een stuk of acht, die gingen ook op de grond liggen.”

„Hij zei dat hij geld wilde zien. Nou, Family is een snackbar. Wij doen alles met pin of ’ideal’. Ze hebben een paar honderd euro buit gemaakt.”

Kuys heeft de beelden gezien en z’n medewerkers gesproken, hij was er zelf niet bij. „Dat is misschien maar goed ook. Ik weet niet wat ik dan met de overvallers gedaan had. Ik ben woest door die twee kneuzen.”

Kringgesprek

Kuys deed gisteren een ronde langs z’n medewerkers, die behoorlijk overstuur waren. „Op de avond na de overval hebben we ook met z’n allen gesproken. Slachtofferhulp was er en we hadden een soort kringgesprek over wat er nu gebeurd is.”

„Ga ik nu iets anders in de zaak doen? Ik heb al een camerasysteem en bijna geen geld in de winkel. Wat moet je nog meer? Detectiepoorten voor een snackbar?”

De snackbareigenaar laat zich niet zomaar klein krijgen. De zaak was vandaag gesloten, maar morgen is hij weer geopend. „We gaan vol gas vooruit. We beginnen met extra mensen. Mocht iemand het even niet trekken dan kan die rustig een stapje terug doen.”

Kuys staat niet graag in de schijnwerpers, maar hij vindt het wel belangrijk dat de overval aandacht krijgt. „Het is belangrijk dat ook de andere inwoners weten dat zoiets ook in het dorp kan gebeuren.”

De daders zijn niet gepakt.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen