Nog geen eis in zaak doodsteken Nick Bood

Fakkeloptocht voor Nick Bood, Zaandam, 2017.© Archief

Jeannine Verhagen
Haarlem

Het openbaar ministerie heeft donderdag nog geen straf geëist tegen de 16-jarige Yasin uit Krommenie, verdacht van het doodsteken van Nick Bood (16) uit Zaandam.

Op 21 juni volgt het requisitoir en het pleidooi in de strafzaak rond het doodsteken van Nick Bood eind april vorig jaar.

Nick Bood werd volgens het OM slachtoffer van een ruzie over een drugsschuld. De verdachten zouden uit wraak hebben gehandeld.

De rechtbank in Haarlem heeft twee zittingsdagen ingeruimd voor de behandeling van de strafzaak. De dood van de tiener Nick Bood leidde vorig jaar tot grote beroering in Zaandam.

Lees ook: Zaak doden Nick Bood duurt hele dag

Naast Yasin, die nu in een kliniek voor jonge tbs-ers verblijft, staat volgende week donderdag ook medeverdachte Mads (18) terecht bij de rechtbank in Haarlem.

De rechtbank heeft nu de feiten behandeld in de strafzaak tegen Yasin.

Deskundigen informeerden de rechters daarnaast over hun bevindingen tijdens het psychologisch onderzoek naar deze verdachte. Zij brachten advies uit over wat er het beste kan gebeuren met de Krommenieër, die al een jaar in voorarrest verbleef.

Voor een tiener van zijn leeftijd is dat het maximum wat betreft jeugddetentie. Per 1 mei verblijft hij nu in een kliniek voor jeugd-tbs. Mogelijk zal hij daar langer moeten worden behandeld.

De strafzaak werd bijgewoond door een groot aantal belangstellenden, onder wie familie van het jonge slachtoffer.

De nabestaanden worden bijgestaan door advocaat Richard Korver. De pers mag de zittingen niet bijwonen, omdat het om een minderjarige verdachte gaat.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.