Verdachte van moord op Zaandamse Pauline Mol ontkent

Verdachte van moord op Zaandamse Pauline Mol ontkent
De vrouw bleek om het leven te zijn gebracht in haar woning aan de Indigostraat.
© Archieffoto DNP.NU
Zaandam

Een van de drie verdachten van de moord op de 53-jarige Pauline Mol uit Zaandam, de 31-jarige Edgar A. zonder vaste woon- en verblijfplaats, zegt onschuldig te zijn. Dat heeft zijn advocaat, Robbert Poort, dinsdag desgevraagd gezegd.

Edgar A. heeft nog maar kort geleden een verklaring afgelegd bij de politie. Eerder was dat medisch gezien onmogelijk. A. zegt dat hij bij zijn arrestatie september vorig jaar zo is toegetakeld, dat hij er ernstige verwondingen aan heeft overgehouden. Het zou onder meer gaan om een dubbele hernia. Volgens advocaat Poort ontkent zijn cliënt ook maar iets met het misdrijf te maken te hebben.

De rechtbank in Alkmaar hield gisteren een pro forma zitting in de moordzaak. Eerder is besloten dat de zaak op 10 en 11 oktober inhoudelijk wordt behandeld.

Het slachtoffer werd zondagochtend 26 maart 2016 levenloos in haar woning aan de Indigostraat in Zaandam gevonden. Zij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gebracht, vermoedelijk door verwurging. De vrouw was vastgebonden. Haar flat was helemaal overhoop gehaald. Onduidelijk is of er geld of spullen zijn weggenomen uit de woning.

De politie hield begin september na intensief speurwerk drie verdachten aan voor de moord. Naast de eerder genoemde Edgar A. zijn dat de 39-jarige Nelson C. uit Zaandam en de 35-jarige Sandy A. uit Amstelveen. Het drietal komt oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek.

Zaandammer C. zou in hetzelfde flatgebouw als het slachtoffer hebben gewoond. In het complex ging het verhaal dat Pauline Mol had verteld dat ze over veel geld beschikte. Mogelijk is dat een motief geweest voor het misdrijf. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft daar tot nu toe niks over willen zeggen.

In de moordzaak zijn aangetroffen DNA-sporen in de flat van het slachtoffer een belangrijk onderdeel van het bewijs. De verdediging bepleitte met succes een nadere analyse na een onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De advocaten krijgen begin oktober de kans om de DNA-deskundigen vragen te stellen over de uitkomsten.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Lees hier de digitale editieVolg ons