OM eist vier jaar cel voor steken fan na Telstar-De Graafschap

Jeannine Verhagen
Schiphol

,,Het is vreselijk wat er met het slachtoffer is gebeurd. Maar ik heb het niet gedaan.''

De IJmuidenaar Dennis P. (33) ontkende maandag in de rechtbank bij Schiphol dat hij op 10 mei van dit jaar een 24-jarige man uit Ulft in zijn nek heeft gestoken met een kapot bierflesje. Het slachtoffer bloedde hevig en het scheelde weinig of zijn slagader was geraakt. De officier van justitie wil dat P. een celstraf krijgt opgelegd van vier jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Na een play-off wedstrijd tussen Telstar en de Graafschap ontstond op de bewuste dag een massale vechtpartij op de Zeeweg in IJmuiden, waarbij bierflesjes door de lucht vlogen. De verdachte zei dat hij in de Zeewegbar was en buiten op zoek ging naar zijn vriendin.

Lees ook: Steekpartij bij café na wedstrijd Telstar in IJmuiden: twee gewonden

Volgens een ex van de verdachte had P. tegen haar gezegd dat hij een persoon had geschopt, geslagen en gestoken met een bierflesje, dat hij van iemand in de hand kreeg gedrukt. De vriend van deze ex zei tegen de politie dat hij de verdachte had horen zeggen: ’Ik heb hem gestoken’. ,,Daar klopt niets van’’, zei de IJmuidenaar. ,,Ik kon niet eens wat doen, want mijn hand was net uit het gips. Bovendien wil ik geen problemen.’’ Camerabeelden van het incident zijn onduidelijk.

Het slachtoffer dacht dat zijn laatste uur had geslagen en raakte in shock. ,,Maandenlang had ik ondraaglijke pijnen’’, zei hij in een emotionele slachtofferverklaring. ,,Dit was een laffe, onmenselijke daad. Elke dag heb ik in een hel geleefd.’’

De advocaat van P. vroeg vrijspraak. ,,Niemand heeft gezien wie er heeft gestoken. Het slachtoffer kan ook gewond zijn geraakt door een bierflesje, dat door de lucht vloog.’’ Ze wees erop dat op de kleding van de verdachte geen spat bloed van het slachtoffer is gevonden.

De rechtbank doet op 27 augustus uitspraak.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.