Buurtbewoners vechten komst ’Polenpension’ in Wieringerwerf aan

Martijn Gijsbertsen
Wieringerwerf

Omwonenden van het beoogde ’Polenpension’ voor tachtig buitenlandse arbeidsmigranten aan de Dorsmolen in Wieringerwerf stappen naar de rechter.

Zij vechten de door Hollands Kroon verleende vergunning voor de logiesaccommodatie aan.

Spandoek

Buurtbewoners hebben eerder hun protest kenbaar gemaakt door een spandoek op te hangen bij het leegstaande kantoorpand (voorheen eigendom van Wooncompagnie).

Ook zijn meer dan zestig zienswijzen bij de gemeente ingediend. De buurt vreest met name verkeersdrukte en parkeeroverlast.

Bezwaren

,,Van die hele bult bezwaren hebben ze zich bij Hollands Kroon niks aangetrokken. Wij voelen ons totaal niet serieus genomen, zijn niet gehoord’’, stelt Gerrit Waardenburg.

,,We zijn op zich niet tegen seizoensarbeiders, snappen best dat die mensen knap onderdak moeten hebben. Alleen wordt dat op deze plek, bij de in- en uitgang naar onze wijk, met dit aantal door de bouw van extra units onoverzichtelijk, te massaal en onbeheersbaar.’’

Ontsierend

,,Die wooncontainers zijn ontsierend voor de buurt. Als ze het zouden maximaliseren tot twintig kamers alleen in het gebouw, kunnen we daar best mee leven. Al hebben we het liever aan de andere kant van de A7, aan het Westrak. Op dat bedrijventerrein is ruimte zat.’’

Ben Visser noemt de ontwikkelplannen van Rotteveel M4, bureau voor bouwmanagement en vastgoedadvies uit Alkmaar, een ’buikpijndossier’.

Blokkendozen

,,Die blokkendozen zijn geen gezicht. En wat denk je van de toename van het aantal verkeersbewegingen? We geven de strijd niet op. De buurt is sowieso vanaf het begin heel gebrekkig geïnformeerd.’’

Overbuurman Rob Stam heeft ook een zakelijke reden om zich tegen het plan te verzetten. Hij neemt een advocaat in de arm en zal de bestuursrechter om schorsing van de verleende vergunning vragen.

Dwangsom

,,Mij is een dwangsom onder last opgelegd, omdat ik op de verdieping boven een kantoor hooguit tien uitzendkrachten heb gehuisvest. Dat mocht niet, aan de overkant op hetzelfde bedrijventerrein mag het wel. Dan bekruipt je sterk het gevoel van willekeur.’’

Volgens de gemeente was de huisvesting bij Stam in strijd met het bestemmingsplan.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.