Waterdag Edam zonder koebootrace, met flyboard

De koebootrace tijdens een eerdere editie van de Waterdag.© Archieffoto

Jacco van Oostveen
Edam

Bezoekers van de Waterdag in Edam moeten het zaterdag doen zonder de traditionele koebootrace.

Het organisatiecomité van de Waterdag heeft noodgedwongen afscheid genomen van de roeiwedstrijd in de Nieuwe Haven, meldt voorzitter Juliëtte Otten: ,,De laatste jaren nam het aantal deelnemende teams af en hierdoor is het helaas niet meer haalbaar om dit evenement te organiseren.’’

Vorig jaar probeerde de organisatie de race te redden door ’m in een nieuw jasje te steken. De boot zat vast aan een elastiek aan de Baanbrug in Edam. Het team dat het verst kwam, won de race. Het leverde spectaculaire beelden op, maar opnieuw viel het aantal inschrijvingen tegen.

Desondanks is er zaterdag genoeg te beleven in en rond de Nieuwe Haven. Bezoekers kunnen genieten van spectaculaire flyboarddemonstraties en ook zelf de uitdaging aangaan op een bord dat door middel van twee krachtige waterstralen de lucht in gaat. De demonstraties zijn om 11 uur, 12.30 en 15 uur.

Om 13 uur is er een sup-race (staand pedellen op een surfboard) in de Nieuwe Haven. Ook zijn er sup-tochten door de grachten van Edam en een sup-uurtje voor kinderen.

Op het Jan Nieuwenhuizenplein (Kaasmarkt) wordt het beachvolleybaltoernooi gehouden. Nieuw dit jaar is een voetvolleytoernooi. Beide toernooien zijn van 11 tot 17 uur. Een ander vast onderdeel van de Waterdag is de vrijmarkt in het oude centrum (8-17.30 uur).

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.