Wervershover (19) moet naar inrichting

Wervershover (19) moet naar inrichting
Wervershoof

Veelpleger M. van de W. (19) uit Wervershoof is door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot opname in een inrichting voor stelselmatige daders (isd) voor de duur van maximaal twee jaar. Alleen als de man zich met succes laat behandelen, kan hij eerder vrijkomen.

Van de W. stond voor een waslijst aan zaken terecht. Hij was op 30 december aangehouden in een opengebroken vakantiewoning in de Proefpolder in Andijk.

De eigenaren misten goederen als een fiets, gereedschap en een föhn. Op 31 december verkocht Van de W. in Wervershoof een jongen die met vuurwerk bezig was een kopstoot.

Tik

Van de W. heeft wel vaker last van ’losse handjes’. Medio januari kreeg een jongen in Enkhuizen een tik tegen zijn hoofd. De Enkhuizer had Van de W. beticht van het verborgen houden van een meisje.

Op 22 januari werd de Wervershover opnieuw aangetroffen in een opengebroken vakantiewoning in de Proefpolder. En op 9 februari liep hij samen met zijn jongere broer te slepen met een kort daarvoor gestolen scooter.

Diezelfde broer werd tijdens de zitting luid protesterend door de parketpolitie verwijderd, omdat hij voortdurend opmerkingen vanaf de publieke tribune maakte.

Ordeverstoring

Wegens ordeverstoring werd daarna tevens aan familie en vrienden de toegang tot de rechtszaal ontzegd.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons