Hoorn heeft ’s lands eerste openbare beeballveld

Een spelertje van Urbanus slaat af.

Een spelertje van Urbanus slaat af.© Foto JD Shoots

Eric Molenaar
Hoorn

Spanning op het kunstgrasveld, dat is aangelegd tussen de basisscholen De Tweemaster en De Pontonnier, aan de Ark in Hoorn. Een lid van een team van honkbalvereniging Urbanus slaat de bal het veld in, tijdens de eerste wedstrijd beeball die hier wordt gespeeld. De leerlingen van beide basisscholen die de tegenstanders vormen zetten zich schrap om te voorkomen dat hij een punt scoort.

Het eerste openbare beeballveld van Nederland is hiermee dinsdag ingewijd. Het is aangelegd door de gemeente Hoorn, in samenwerking met Urbanus, met de bedoeling om kinderen ook beeball te laten spelen buiten de vereniging.

Het veld werd dinsdagmiddag geopend door wethouder Ben Tap. Beeball is voor honkbal wat kaboutervoetbal is voor voetbal. Het veld is klein en er kan al met vier tegen vier gespeeld worden.

De aanleg van het veld werd een jaar geleden door Urbanusvoorzitter Martin van Drunen aangekaart bij de gemeente. Tap is er blij mee - het past helemaal in de doelstelling van de gemeente om mensen meer te laten bewegen. Hij sluit niet uit dat er meer van deze velden komen in kinderrijke buurten. ,,Weer eens wat anders dan een Cruyff Court. Iedereen mag hier op spelen. Materialen liggen bij de school, maar het zou me niets verbazen als mensen uit de buurt zelf spullen gaan aanschaffen. We gaan ook in vakanties wedstrijdjes organiseren.’’ Urbanus overweegt openbare trainingen te gaan verzorgen op het veld. De naam: ’Urbanus BeeBallveld’, werd gisteren onthuld door profhonkballer Nick Urbanus, kleinzoon van Han Urbanus, grondlegger van de Hoornse vereniging.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen