Yvonne van Mastrigt wordt formateur in Hoorn

Yvonne van Mastrigt

Van onze verslaggever
Hoorn

Yvonne van Mastrigt gaat als formateur de coalitievorming in Hoorn begeleiden. Dat maakte Marjon van der Ven (VVD) dinsdag bekend namens de coalitiepartijen VVD, GroenLinks, Fractie Tonnaer, D66 en Sociaal Hoorn.

Van Mastrigt was na het vertrek van Onno van Veldhuizen in september 2015 tot de komst van Jan Nieuwenburg in mei 2016 waarnemend burgemeester in Hoorn.

Van der Ven is blij dat Van Mastrigt wil helpen bij het opstellen van een open coalitieakkoord. ,,Een akkoord dat nadrukkelijk ook ruimte geeft voor inbreng en betrokkenheid van de gemeenteraad en de stad. Dat nieuw in Hoorn. Voor ons was het een logische keuze om daar ook een ervaren reisleider bij te betrekken. Yvonne is een friskijker met messcherpe analyses en ze kent Hoorn en ook ons goed.’’

Yvonne van Mastrigt vindt het een mooi streven om de koers, die Hoorn de komende vier jaar wil varen, zoveel mogelijk op hoofdlijnen vast te leggen. ,,Het is voor mij een voorrecht om bij dit proces betrokken te zijn. De sfeer in het team is goed.’’

Naast formateur Van Mastrigt bestaat het formatieteam uit de beoogd fractievoorzitters en wethouders: Chris de Meij en Marjon van der Ven van de VVD, Patricia Kusters en Samir Bashara van GroenLinks, Roger Tonnaer en Simon Broersma van Fractie Tonnaer, Arwin Rood en Ben Tap van D66 en Jeroen van der Veer en Kholoud Al Mobayed van Sociaal Hoorn.

Het streven is om het coalitieakkoord eind mei te kunnen presenteren aan de gemeenteraad.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen