Loon Lions gaat op herhaling tegen Grasshoppers

Speelsters en staf van Loon Lions bedanken het publiek na de uitschakeling door Grasshoppers vorig jaar.

Speelsters en staf van Loon Lions bedanken het publiek na de uitschakeling door Grasshoppers vorig jaar.© Archieffoto Erik Rietman

Hans Swierstra
Landsmeer

Voor de basketbalsters van Loon Lions gaat zaterdag de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap van start tegen Solar-systemen Grasshoppers. Het is een herhaling van vorig seizoen, toen beide clubs elkaar ook troffen in de halve eindstrijd.

De Landsmeerse formatie denkt er niet graag aan terug, want de toenmalige titelhouder werd in eigen huis in de laatste wedstrijd van de ’best of five’ uitgeschakeld door de Katwijkers. Grasshoppers bezweek vervolgens in de titelrace tegen het Bemmelse Lekdetec.nl.

Beide clubs troffen elkaar dit seizoen twee keer, in de eerste fase van de eredivisie. Hoewel Grasshoppers aanzienlijk beter presteerde - het was in de tweede fase de sterkste club in de Elite A - werd het twee keer verslagen door Lions. In Katwijk werd het 50-59 en thuis wonnen de Landsmeerders met 77-56.

De halve-finaleserie start zaterdag om 20.45 uur in sporthal Cleijn Duin in Katwijk. Daar wordt woensdag (20.30 uur) ook het tweede duel afgewerkt. Wedstrijd nummer drie is op zaterdag 14 april (19.30) in Indoor Centrum Landsmeer. Daar is op woensdag 18 april ook het eventuele vierde duel. Mondt het uit in een vijfluik, dan is de beslissende pot op zaterdag 21 april in Katwijk.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.