Reclamebus rotonde weer volgens de regels

Damyan van der Heijden van Interpromo verwijdert de reclametekst van het Peugeotbusje.© Foto Holland Media Combinatie

Jaap Stiemer
Hoorn

Een koud klusje, maar zeker geen koud kunstje: het verwijderen van de plakletters van het busje op de turborotonde. Sinds donderdag voldoet de reclamebus uit 1953 weer helemaal aan de regeltjes.

De rechter moest er aan te pas komen om te bepalen wat er wel en niet aan tekst op het inmiddels beroemde ’busje van Tensen’ mocht staan. De gemeente vond dat het garagebedrijf zijn boekje te buiten was gegaan. De bus mocht wel, reclamebordjes langs de rotonde ook, maar tekst ’Garage Tensen anno 1953’ op de bus niet.

De rechter bepaalde recent dat ’Tensen’ mocht blijven staan, omdat dat ook op de ontwerptekening te zien was. En daarom ging Damyan van der Heijden van beletteringsbedrijf Interpromo gistermorgen aan de slag om de overtollige tekst op de achterkant en beide zijkanten te verwijderen.

,,Normaal staat zo’n auto in een verwarmde hal en is het zo klaar’’, zegt hij. ,,Maar het is hier heel koud, dus gaat het een stuk moeilijker.’’ Met een klein gasbrandertje warmt hij de stickers en de lijm op en peutert hij de gele letters los. De klus trekt vanuit de honderden passerende auto’s veel bekijks. Tensen heeft met de hele kwestie sowieso niet over aandacht te klagen gehad.

Op de grond ligt een rol met nieuwe gele letters. Nieuwe tekst op de bus? ,,Nee, het woord Tensen wordt naar het midden van de zijkant verplaatst.’’

Dat vindt de rechter vast ook goed.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen