Zaanstad: Geen primeur, wel punt

Zaanstad: Geen primeur, wel punt
Spelers van Zaanstad vieren het binnenhalen van de vierde set.
© Ronald Goedheer
Koog aan de Zaan

De volleyballers van Zaanstad waren zaterdag dicht bij een primeur. De eerste zege ooit op Taurus kwam er uiteindelijk niet, maar de Zaandammers hielden wel een punt over aan het duel tegen de nummer vier van de ranglijst.

Trainer Vincent Pirovano keek met gemengde gevoelens terug op het duel. ,,We hebben vandaag de kans laten liggen om voor het eerst in onze historie van Taurus te winnen. Dat is jammer, maar ik vind het wel heel knap hoe die jongens zich na de derde set herpakten. De tegenstander maakte veel herrie, maar wij slaagden erin om de beleving over te nemen.’’

Zaanstad kwam goed uit de startblokken. De eerste set werd met 25-22 gewonnen, waarna de thuisploeg ook in de tweede set een 5-1 voorsprong nam. Maar daarna namen de bezoekers het initiatief over. De gasten bogen de achterstand om in een voorsprong van vijf punten.

Zaanstad kwam vervolgens echter weer sterk terug en Lesley Kef sloeg Zaanstad bij 23-23 weer naast Taurus.

In de daarop volgende lange rally’s trok de thuisploeg echter aan het kortste eind, waardoor Taurus de stand alsnog gelijk trok.

Even leek het verzet van Zaanstad gebroken. De Zaandammers liepen in de derde set achter de feiten aan, maar herstelde zich en trokken de vierde set naar zich toe. In de beslissende set leek Zaanstad op weg naar de zege, maar de 10-6 voorsprong bleek uiteindelijk niet voldoende.

,,Er had vandaag meer ingezeten’’, zuchtte middenaanvaller Daniël Hoonhout. ,,We gaven in de tweede en vijfde set een grote voorsprong weg. Dat mag eigenlijk niet gebeuren. Maar voor de wedstrijd zouden we getekend hebben voor een punt. Ik stap dus toch wel met een goed gevoel van het veld. De wedstrijd van volgende week in Zwolle is voor ons belangrijker. Die ploeg is een echte concurrent. Thuis wonnen we makkelijk, hopelijk lukt dat uit ook.’’

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons