Comité voor Stolpersteine in Den Helder

Stolpersteine liggen in heel Europa: deze in Berlijn.© AFP

Den Helder

De Stichting Herdenkingsstenen Den Helder heeft een comité van aanbeveling aangesteld. De stichting wil herdenkingsstenen, ook wel Stolpersteine, aanbrengen in de stad en een namenmonument voor Joodse inwoners die gedeporteerd en vermoord zijn in de Tweede Wereldoorlog.

Het geld om de herdenkingsstenen en het monument te realiseren moeten via fondsenwerving en donaties/giften bijeen worden gebracht.

Om dit te realiseren is een Comité van Aanbeveling aangesteld dat bestaat uit personen uit de Helderse samenleving die de doelstellingen van de stichting onderschrijven en derhalve hun naam aan de stichting Herdenkingsstenen willen verbinden.

In het comité zitten onder andere burgemeester Koen Schuiling, vice-admiraal b.d. Matthieu Borsboom, notaris Greg Deul, oud-wethouder Wiltrude Turnhout- van den Bosch en Robbert Waltmann, directeur Woningstichting Den Helder.

Stichting Herdenkingsstenen Den Helder herdenkt Joodse Helderse slachtoffers van het naziregime bij hun laatste woning in Den Helder.

Het zijn zwart granieten stenen met daarin de naam, leeftijd en plaats van overlijden. In totaal worden in Den Helder 111 herdenkingsstenen geplaatst.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.