Plein-airfestival bij Monet op de Zaan

Monet op de Zaan 2017.

Monet op de Zaan 2017.© archieffoto Erik Rietman

Van onze verslaggever
Zaandam

Zaanstad viert zondag 8 juli weer dat wereldberoemde Franse schilder Claude Monet in 1871 enkele maanden in de Zaanstreek leefde en werkte.

Het wordt komende zondag de tweede editie van het evenement Monet op de Zaan, waarbij de Zaan en boten een centrale plek innemen. Maar dan wel de schepen uit de tijd van de impressionist. Schepen dus, die Monet gezien of zelfs geschilderd heeft, en bootjes waarmee hij op de Zaan heeft gedobberd om vanaf het water de Zaanoever te vereeuwigen.

Bezoekers kunnen een rondvaart maken met een gids die vertelt over de scheepvaart van ongeveer anderhalve eeuw geleden, en die de bezoekers wijzen op plekken waar Monet heeft zitten schilderen.

Onderdeel van het evenement is een plein-air schildersfestival, met onder meer workshops. Amateurschilders worden uitgenodigd op Monet-locaties te gaan schilderen. Ook is er een schilderwedstrijd en de beste Zaanse ’Monet-schilder’ wordt zondag aan het eind van het evenement gekroond. Voor meer informatie en reserveren voor rondvaart en workshops: www.monetinzaandam.nl.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.