Pannenkoeken, ijs, water en volop sport en spel in Wormerveer

Een helm gevuld met water zonder een druppel te verliezen aan de finish krijgen.© Foto Pascal Fielmich

Wormerveer

Een volle spons met water over een hindernisbaan naar de overkant brengen. Een helm gevuld met water zonder een druppel te verliezen aan de finish krijgen (zie foto). Ballen gooien in een wijde clownsbroek. Maar ook doelschieten en spijkerbroek hangen. Het kon allemaal bij de sport- en speldagen op het schoolplein van de Pionier en het OPDC aan de Noorderstraat in Wormerveer.

Drie dagen lang waren er volop activiteiten voor leerlingen van de lokale basisscholen. Met als smakelijke hoogtepunten de stapels pannenkoeken van kapitein Emiel Woltheus uit Beverwijk (voorheen van het pannenkoekenschip) en de bergen ijsjes van Hemels aan de Zaanweg.

Op initiatief van KOP-op (de gezamenlijke kerken in Wormerveer) en met hulp van het sociaal wijkteam, bijgestaan door diverse ouderen van onder meer de Amandelbloesem werden de kinderen vermaakt. De meeste deelnemende kinderen gaan niet op vakantie en komen uit minima-gezinnen (of hebben zelfs nog minder geld te besteden). Ooit begonnen als vrijwilligersgroep die ruim een kwart eeuw geleden protestantse en katholieke kinderen uit Noord-Ierland een onbezorgde vakantie bezorgden, zijn de organisatoren nu al weer enkele jaren op dit gebied actief. Elke dag bezochten tussen de 45 en 62 kinderen de speldagen. Betaald uit een potje van de jaarlijkse kerstbomenverkoop en giften. (Zie www.pknzaanstreek.nl)

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.