Eindbod van Beter voor Den Helder aan CDA: met Senioren, Stadspartij ’en nog een’

Hedzer Faber
Den Helder

Beter voor Den Helder heeft een laatste bod neergelegd om een formatie te vormen met het CDA in Den Helder: Samen met de Seniorenpartij, Stadspartij en een vijfde partij ’naar keuze’.

Tijdens een overleg dinsdagavond bracht CDA-leider Harmen Krul ook VVD’er Kees Visser mee naar de onderhandelingstafel. Ze kwamen er niet uit, zegt Carlo Assorgia namens Beter voor Den Helder. ,,Zij willen de Seniorenpartij inwisselen voor de PvdA, maar daar begin ik niet aan. Dan ben je weer bijna bij het oude.’’

Hij verwijst naar de vorige bestuursperiode waarin de coalitie Stadspartij/VVD/CDA/D66/PvdA het langst aan de macht was.

Volgens Assorgia is zijn bod niet verder onderhandelbaar. Hij heeft al water bij de wijn gedaan door de VVD toch te willen overwegen als coalitiepartner.

De bedoeling was om woendag een nieuwe formateur bekend te maken, maar daar wacht Assorgia mee. ,,Dat doen we pas als de samenstelling qua partijen vaststaat. ’’

Dat wordt dan de facto de vierde (in)formateur die het mag proberen in Den Helder. Eerder beten ex-CDA-Kamerlid Huibers, 50-Plussenator Jan Nagel en Nieuwedieper Peter Cruijff (coalitie stiekem) zich hierop stuk.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.