Oprichter Loterijverlies Ferdy Roet gearresteerd

Heerhugowaard

De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft dinsdagmiddag Loterijverlies-oprichter Ferdy Roet aangehouden op verdenking van verduistering van 2,8 miljoen euro en belastingfraude.

Dit bevestigt de opsporingsdienst van de Belastingdienst aan De Telegraaf, nadat omstanders getuige waren van een inval bij het kantoor van Loterijverlies in Heerhugowaard. Ferdy Roet zelf werd aangehouden in Alkmaar. „De 38-jarige man wordt ervan verdacht 2,8 miljoen euro te hebben verduisterd en 500.000 euro te weinig omzetbelasting te hebben betaald”, aldus een FIOD-woordvoerster.

De opsporingsdienst verdenkt Roet van het wegsluizen van inleggeld naar de Kanaaleilanden Guernsey en Isle of Man. „Die gelden zou hij via een vennootschap weer terug hebben laten vloeien naar Nederland voor de aanschaf van een villa”, aldus de woordvoerster.

Lees ook: Beslag op Bergense villa Ferdy ’Loterijverlies’ Roet [video]

De FIOD doorzocht een van Roets woningen en twee kantoorpanden van de claimstichting in Heerhugowaard en Amstelveen. Daarbij werd beslag gelegd op onder andere de administratie, bankrekeningen en een Rolls Royce.

Ferdy Roet startte in 2008 met procederen tegen de Staatsloterij, toen bleek dat de loterij jarenlang had geadverteerd met onjuiste winkansen. Door niet verkochte loten te laten meedingen naar de prijzenpot, werden de kansen van loterijdeelnemers beperkt. Ruim 194.000 mensen sloten zich aan bij stichting Loterijverlies, om de Staatsloterij zo tot een schadevergoeding te dwingen.

Hoewel Roet met succes totaan de Hoge Raad procedeerde, lukte het niet om de Staatsloterij tot een schadevergoeding te dwingen. Een groepje ontevreden Loterijverlies-deelnemers stapte vorig jaar naar de rechter en lieten R. als bestuurder afzetten.

Lees ook: Hof: ’Bestuur Stichting Loterijverlies terecht geschorst’

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen