Kunst in fraaie tuinen Boerenhoek Enkhuizen

Kunst in fraaie tuinen Boerenhoek Enkhuizen
Houtsnijwerk tijdens een eerdere editie.
© Foto Yvon Haakman.
Enkhuizen

Gluren bij de buren? Het kan zaterdag 19 mei open en bloot tijdens de 13e Hobby- & Kunstroute in de Boerenhoek van Enkhuizen.

Van 11 tot 17 uur openen bewoners de poorten van 26 fraaie, veelal verborgen binnenstadstuinen, waar creatieve uitingen van zo’n 70 kunstenaars en hobbyisten uit West-Friesland en daarbuiten worden geëxposeerd. Men kan onder meer genieten van keramiek, viltcreaties, origami, papiercollages, houtbewerking, poppenkleertjes, glaskralen, sieraden en wenskaarten.

Ook is er schilder- en tekenwerk, waarbij zo ongeveer alle verschillende technieken en materialen vertegenwoordigd zijn. Een nieuwe deelnemer is Willem Dekker, die kermisattracties bouwt met het constructiesysteem fishertechnik. Marijke Zijlstra-Rienderhoff is wederom van de partij. Zij exposeert haar sprookjesbos, Halloweenkelder en Mariuskijkkamer, geïnspireerd op een schilderij van Marius van Dokkum. Voor de muzikale omlijsting zorgen Dulle Griet en een afvaardiging van Dindua als ’dweilorkest’.

Ook is er een aantal nieuwe tuinen te bewonderen, zoals Hemeltje 4c en Heiligeweg 3 (bereikbaar via een garage in de Kruislaan). Hier zamelt een groepje dames geld in voor Congo, met de verkoop van babysokjes, geborduurde handdoekjes en eigengemaakte jam.

Op een routebeschrijving, verkrijgbaar bij de boekwinkels en het VVV, is te zien welke tuinen meedoen en wie er exposeren. Ook zijn de deelnemende tuinen te herkennen aan de Hobby & Kunstvlag.

Bij slecht weer wordt het evenement uitgesteld tot volgende week. Meer informatie staat ook op de site www.hobbyenkunstroute.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editie



Volg ons