Comeback levert Jong AZ geen punt op

Theo Brinkman
Wijdewormer

De opening van het nieuwe seizoen heeft Jong AZ maandagavond geen punten opgeleverd. Wel bood de eerste wedstrijd, thuis tegen Almere City, volop vermaak.

Helaas voor AZ werd het amusement in de eerste helft geleverd door Almere City. De club die afgelopen seizoen dicht bij promotie naar de eredivisie was, heeft ook nu weer volop ambities. Die maakte Almere direct waar in de eerste drie kwartier.

Jong AZ had het nakijken en stond bij rust al op een 0-3 achterstand. Een beschamend grote nederlaag leek eraan te komen na de doelpunten van Niek Vossebelt, Tim Receveur en Stijn Meijer, die Almere binnen een half uur de riante voorsprong bezorgden.

Jong AZ, met de Duitse aankoop Henri Weigelt in de basis, was alleen in de beginfase en kort voor rust eventjes gevaarlijk geweest - eerst via spits Jelle Duin en later via Jamie Jacobs en Kai Koreniuk.

Door een rode kaart voor Almere-verdediger Moustapha Seck, direct na rust, veranderde het spelbeeld. Seck werd het veld uitgestuurd omdat hij Koreniuk vasthield in het strafschopgebied. Het leverde Jong AZ een penalty op, maar die werd door Duin over geschoten.

Met elf tegen tien had Jong AZ het een stuk makkelijker. Het viel na rust onophoudelijk aan. Na de 1-3 van Tijjani Reijnders, na ruim een uur spelen, zat een gelijkspel er daarom nog wel in. Maar de 2-3 van invaller Ferdy Druijf viel pas in blessuretijd, waarna Jong AZ te weinig tijd had om er toch nog een punt uit te slepen.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen