Veertig ton beton van loopbrug Grote Beer in de takels [video]

Het middendeel van de loopbrug hangt in de takels.© Foto Henk de Weerd

Van onze verslaggever
Hoorn

Met een megakraan werd woensdagmorgen bij winkelcentrum Grote Beer in Hoorn een megaklus geklaard: het middendeel van de betonnen loopbrug werd opgetakeld en op een dieplader gezet. Daarmee kwam definitief een eind aan de veertig jaar oude loopverbinding van de Poolster naar het winkelcentrum.

De renovatie van het winkelcentrum is voor een belangrijk deel voltooid, op dit moment wordt er vooral aan de achterkant nog gewerkt. Een van de belangrijke onderdelen daarvan is het weghalen van de loopverbinding, die wordt vervangen door een trap. In drie delen werd het betonnen gevaarte afgevoerd.

Eigenlijk zou het werk om 10 uur van start gaan, maar de telekraan van Schot stond lange tijd vast op de A7, vanwege een tragisch ongeluk. Maar met anderhalf uur vertraging lukte het alsnog.

De rond de veertig ton wegende betonnen bak stond, toen de kettingen er eenmaal omheen zaten, in enkele minuten op de dieplader. Kraan en dieplader gingen vevolgens weg om de betonkolos elders weer uit te laten. Ondertussen ging het zaagwerk aan het resterende beton verder; ook de aansluiting van de loopbrug op de Pooster en op het winkelcentrum werden gisteren ’afgekoppeld’ en weggebracht.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen