Zeilster Van der Vaart leidt in Medemblik

MEDEMBLIK

Daphne van der Vaart heeft op de tweede dag van de jaarlijkse zeilregatta in Medemblik de leiding genomen in de Laser Radial-klasse. De Nederlandse zeilster won woensdag zowel de derde als vierde race, na een tweede en vierde plek op de openingsdag. De 23-jarige Nederlandse heeft nu 8 punten en wordt gevolgd door de Kroatische Elena Vorobeva met 13 punten.

,,De lichte wind vandaag vond ik wel fijn. Dat gaf me de kans om aan mijn doelen te werken. Daarbij maakt het 'lichte' weer de wedstrijden ook spannender'', aldus Van der Vaart. Maxime Jonker, ook actief in de Laser Radial, staat voorlopig op de vijfde plek met 22 punten. Marit Bouwmeester deed van de vier races er tot dusverre mee aan eentje. Daarin eindigde ze als tweede. Bij de mannen nemen de Nederlanders Niels Broekhuizen en Yuri Hummel in de Laser Radial voorlopig de vijfde en tiende plaats in.

Ook in de andere klassen doen de Nederlanders mee in de top van het klassement. In de 49erFX gaat het olympische duo Annemiek Bekkering/Annette Duetz nog steeds op kop. Lilian de Geus (RS:X) startte woensdag met een 23e plaats, gevolgd door een zesde en tweede klassering. Daardoor steeg de Nederlandse windsurfster in het klassement naar de derde plaats.

Bij de mannen, in de RS:X, finishte Kiran Badloe in de eerste race van woensdag als vierde, daarna werd hij zevende en derde. De 23-jarige surfer is nu zesde. Tweevoudig olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe, die met Badloe strijdt om een olympisch ticket voor de Spelen van Tokio over twee jaar, moet voorlopig met de 22e positie in de stand genoegen nemen. ,,Ik heb af en toe weer mijn oude gevoel terug en dat is lekker, maar het zijn zware omstandigheden hier'', aldus Van Rijsselberghe.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons