Medemblik presenteert website en magazine voor toerist

Medemblik

„We hopen dat toeristen niet alleen komen voor dat kasteel, maar ook om te fietsen, eten, drinken en verblijven.” Aldus de Medemblikker wethouder Harry Nederpelt. Dinsdag was in Medemblik de aftrap van het toeristische seizoen 2018 mét een kersvers magazine en de nieuwe website onder de noemer ’Rijk aan Verhalen’.

Het concept Rijk aan Verhalen is vorig jaar al gelanceerd om meer bekendheid te geven aan de toeristische mogelijkheden in de gemeente. De commissie Westfris, met hierin vertegenwoordigers uit Medemblik, hoopt hiermee op een groter bereik in binnen- en buitenland.

Holland Boven Amsterdam is de overkoepelende organisatie voor het toerisme in de regio. Thijs Pennink is hieraan verbonden: „Het is beter om een regio mét elkaar krachtig neer te zetten en zo meer bezoekers te trekken. Het magazine en de website zijn de eerste stap. Persoonlijk ben ik steeds weer verrast door de kwaliteit van wonen, werken en leven in dit fantastische gebied.”

„We hebben zoveel parels in onze gemeente, laten we dit uitdragen”, meent directeur Jachthaven Andijk, Monica de Vast, „Ik probeer onze gasten elke keer een dagje langer te laten blijven in samenwerking met andere toeristische ondernemers in de gemeente.”

Dirk Vijn, designer van de site www.rijkaanverhalen.nl: „Die kruisbestuiving is belangrijk. Er is hier water, wind, natuur, cultuur en niet te vergeten, gezelligheid. We hebben het állemaal.”

Het magazine ’Rijk aan Verhalen’ is verkrijgbaar op alle reguliere toeristische plekken in Medemblik.

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons