Woningen en deel centrum ontruimd bij grote brand in Schagen [video]

Internetredactie
SCHAGEN

In bakkerij Jonker op de Gedempte Gracht in Schagen woedde vrijdagavond een grote brand. Naastgelegen woningen en een deel van het centrum werden ontruimd.

Lees ook: Persoon aangehouden voor brand in Schagen

Video hieronder start na afspelen reclame

De brand is iets voor 22.30 uur ontstaan in een container. Daarna sloegen de vlammen over naar de bakkerij. Hoe het vuur is ontstaan, is niet bekend. De brand was in eerste instantie uitslaand. Er kwam veel rook vrij, die richting de kermis in de stad waaide. Omwonenden moesten ramen en deuren sluiten en de brandweer adviseerde ook eventuele ventilatiesystemen uit te zetten.

Boven de bakkerij zitten verschillende appartementen. Een persoon, die niet gewond bleek, is uit een woning gehaald. Voor zover bekend zijn de andere woningen leeg.

De brandweer riep mensen op uit de buurt te blijven, zodat de hulpdiensten hun werk kunnen doen. Volgens de woordvoerder waren er wel kijkers, waarvan sommigen ,,goed in de olie'' zaten, maar voor zover bekend zijn de hulpdiensten niet gehinderd en hebben mensen gehoor gegeven aan het verzoek de locatie te verlaten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto’s: DNP.NU/Ramon Vegelien

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.