Raadslid Leo van Schoonhoven weg bij grootste lokale partij Castricum

Koen van Eijk
Castricum

De grootste lokale partij van Castricum, CKenG, is ruim drie maanden na de verkiezingen al een zetel kwijt. Raadslid Leo van Schoonhoven heeft zijn lidmaatschap opgezegd. Hij heeft besloten zijn zetel niet terug te geven aan de partij.

Dat blijkt uit een concept-persbericht dat dinsdag is uitgelekt.

In het bericht schrijft partijvoorzitter Bert Meijer dat het ’nog onduidelijk is of Van Schoonhoven zelfstandig verder gaat of dat hij zich aansluit bij een andere partij in de gemeenteraad’. CKenG heeft nu nog drie zetels over.

Van Schoonhoven verscheen de afgelopen weken al niet meer in de gemeenteraad. Over zijn beweegredenen deed hij het zwijgen toe. Meijer meldt inmiddels een ’open gesprek’ met het raadslid te hebben gevoerd. Hij kam tot de conclusie dat ’inhoudelijke verschillen en intermenselijke relaties’ ten grondslag liggen aan zijn opstappen.

Ook kon CKenG ’de wensen cq eisen van Van Schoonhoven niet accepteren’, aldus Meijer in het persbericht.

Het rommelt binnen de partij sinds CKenG uit het beoogde nieuwe college werd gezet. Reden daarvoor was dat CKenG slechts één wethouderskandidaat naar voren schoof: Leo van Schoonhoven.

De afspraak was dat elke collegepartij twee geschikte kandidaten zou aanleveren, waaruit de beste gekozen zou worden. Omdat partijvoorzitter Remco van Zelst vasthield aan Van Schoonhoven, werd CKenG door de andere drie collegepartners VVD, CDA en DVL aan de kant geschoven.

Eerder al stapte Van Zelst op. Fractievoorzitter Roel Beems dreigde hetzelfde te doen, maar hij bleef. Hij stond in de ’collegekwestie’ tegenover Van Schoonhoven, die nu dus de partij verlaat. Ook in de vorige raadsperiode raakte CKenG onderweg raadsleden kwijt; Ralph Castricum en Divera Borsboom.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.