Gedupeerde vraagt op Facebook over autobrand in Tuitjenhorn [video]

De brandende auto.© Still uit video van Bianca Limmen

Ed Dekker
Tuitjenhorn

Bianca Limmen-Kroes, echtgenote van ondernemer Marcel Limmen, vraagt op Facebook om aanwijzingen over het verloren gaan van haar auto. Het voertuig brandde zondagnacht volledig uit. Dat gebeurde bij de woning van de familie Limmen in Tuitjenhorn.

(Video van de brand onderaan het artikel)

Limmen hoopt vooral op beelden van particuliere camera’s op erven in de omgeving. De personenauto vatte rond drie uur vlam. Voor de brandweer viel er niets meer te redden. De familie gaat uit van brandstichting, zo blijkt uit reacties op Facebook.

Lees ook: Autobrand op Praam in Tuitjenhorn vermoedelijk aangestoken

De Horn

Bianca Limmen is ervan overtuigd dat bewoners van park De Horn in Dirkshorn achter de brand zitten. Al jarenlang spelen er ernstige conflicten op De Horn. Marcel Limmen beheert delen van het park.

Verschil van mening over kettingbedingen en andere juridische kwesties heeft al geleid tot diverse rechtszaken. Volgens Ed Stoop, oud-voorzitter van de toenmalige Vereniging van Eigenaren De Horn, ’strooit’ Limmen met dagvaardingen. Stoop rept van ’veertig stuks’.

Harde kern

Op Facebook schrijft Limmen over een ’harde kern van vier of vijf bewoners die ons niet willen als beheerder’. Zij noemt de brand een ’aanslag op ons gezin’. Een reactie op Facebook luidt: ’Houdt het dan nooit op? Moeten er doden vallen?’

Het onderzoek naar de oorzaak is afgerond, maar de politie wilde daar dinsdagmiddag niets over zeggen. ,,Eerst moeten de gedupeerden worden geïnformeerd”, aldus Koos Venema van de politie.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.