’Vergadering GBH niet rechtsgeldig, mensen bedreigd’

Werk aan het pand.© jjfoto.nl / Jan Jong

Henk-Jan den Ouden
Heiloo

De ledenvergadering van vorige week van de politieke partij GBH, waar besloten werd om voorzitter en gemeenteraadsfractielid Peter Rood en fractievoorzitter Edith de Jong te royeren als lid, was niet rechtsgeldig.

Dat stellen Rood en medebestuurslid Martijn de Laat in een brief aan de leden van GBH en de fractievoorzitters van de partijen in de gemeenteraad van Heiloo.

Ze stellen dat ’de voorschriften en bepalingen omtrent de ledenvergadering niet in acht zijn genomen’. „Toch heeft het overleg plaatsgevonden, zonder instemming en aanwezigheid van het voltallige bestuur van GBH, maar louter en alleen op initiatief van de wel aanwezige secretaris en penningmeester.”

Rood en De Laat constateren dat slechts zeven leden aanwezig waren, ’van wie er een geen lid van de partij is en een met terugwerkende kracht lid van de partij is gemaakt door de secretaris, en twee korter lid waren dan drie maanden, waardoor ze volgens de statuten niet stemgerechtigd waren’.

Rood en De Laat stippen ook aan dat het bewuste schorsingsvoorstel ging over personen die niet aanwezig waren. Ze zeggen in de brief ook dat Rood en De Jong met geweld bedreigd zijn, zodat werd voorkomen dat ze bij de bewuste vergadering aanwezig zouden zijn. Volgens De Jong is van deze bedreiging aangifte gedaan bij de politie.

Secretaris Menno Oldenhof zei gisteravond nog niet op de brief te kunnen reageren.

De Jong wil maandag de gemeenteraad opnieuw vragen, Oldenhof als commissielid te ontslaan.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.