Twaalf appartementen ontruimd om autobranden Hoorn [video] [update]

HOORN

Twaalf woningen in een appartementencomplex in Hoorn zijn in de nacht van woensdag op donderdag korte tijd ontruimd doordat twee auto’s vlakbij het gebouw in de brand vlogen. De brand in de voertuigen was rond 03.00 uur geblust. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

De auto’s stonden ter hoogte van huisartsenpraktijk aan Kaap Hoorn aan de gelijknamige straat. De vlammen kwamen tot de tweede verdieping van het appartementencomplex, waarop besloten werd om een deel van de flat te ontruimen. De branden zorgden voor veel rook. Ook moest de brandweer controleren of er giftige stoffen vrij waren gekomen.

De ramen van de huisartsenpraktijk scheurden vanwege de hitte. De twee auto’s die in brand stonden. De vlammen beschadigden een derde auto.

Nadat de brandweer ramen en deuren open gezet had en de lucht had gecontroleerd, konden de ontruimde bewoners weer naar binnen. Dat was om 03.30 uur. Ze hebben ongeveer twee uur buiten door moeten brengen.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Foto’s DNP.NU

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen