’Asielvilla’ in Den Helder is alweer verkocht

© Archieffoto Peter van Aalst

Hedzer Faber
Den Helder

De ’asielvilla’ aan de Linieweg in Den Helder is alweer verkocht.

Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat het pand net voor de jaarwisseling voor een half miljoen is overgegaan in handen van de Helderse ondernemer Paul Heijkoop, van het gelijknamige stofferingsbedrijf. Wat zijn zijn plannen? ,,Dat is eenvoudig. Ik ga daar wonen met mijn gezin.’’

Met de koop lijkt de rel rond de huisvesting van minderjarige asielzoekers in het villawijkje dan ook definitief afgerond. Afgelopen zomer werden de wijkbewoners overrompeld door de aankondiging dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) er jonge, alleenstaande vluchtelingen wilde huisvesten. Ze besloten daarop snel de villa zelf te kopen, waarmee ze die wegkaapten voor de neus van het COA.

Het orgaan is nog op zoek naar andere plekken waar de jonge vluchtelingen kunnen worden ondergebracht. Den Helder moet er totaal zo’n honderd opvangen. Daarvoor is onder meer het oude Triade-gebouw in Oud Den Helder in beeld. Het COA kon donderdag niet aangeven in welk stadium dat plan is.

Er is verzet vanuit de wijk omdat in Oud Den Helder bijvoorbeeld ook al heel wat GGZ-patiënten zijn ondergebracht. Woensdag 17 januari is er een buurtschouw met buurtbewoners en onder anderen wethouder Pieter Kos om ’knelpunten’ in die wijk in kaart te brengen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.